Ana Sayfa / Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi

“Değerler eğitimi ; öğrencilerin unutulmaya yüz tutan değerleri keşfetmelerini, içselleştirmelerini sağlayarak toplumda ve okullardaki  sadece günlük eylem ve davranışlarımıza rehberlik eden ilke ve ölçütler olmaları bakımından değil. Genel yaşam tarzımız ve yönünü etkileme ve belirleme açısından da önemlidir. Bu belirleme, seçeceğimiz meslekten, ülkesi veya insanlık için özveride bulunmaya, nasıl bir anne veya baba olacağımıza kadar geniş ve önemli bir alanı kapsar. Program; ev, toplum ve okul temellidir. Bu nedenle değerler eğitimi programı planlanırken Tüm okul çalışanları okulun değerler eğitimi programına yönelik sorumluluğunu  paylaşır ve bu beklentiler doğrultusunda çalışırlar. Ailekatılımına önem verilen proje çalışmalarını kapsamaktadır.Ana hedefimiz öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, sosyalleşme sürecinde bu değerleri öğrenmeye ve içselleştirmeye devam etmelerini sağlamaktır.. Yaşayan değerler ve karaktere ilişkin bilgiler tüm hayat boyunca devam eder. Fakat ilk bilgiler erken dönemlerde kazanılmaya başlanır ve ergenliğin sonlarına kadar devam eder. Bu süreden sonra da değerlere ilişkin değişimler elbette mümkündür fakat temel değerler oluşmuştur. Değerler eğitimi programı kitaplara göre paralel konular seçilecek.

UYGULAYACAĞIMIZ PROGRAMLA HANGİ DEĞERLERİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ?

Okul öncesi dönemde “değerler eğitimi programımız” ile  destekleyeceğimiz değerler:

EylülSevgi-Mutluluk
EkimSaygı (Hoşgörü-Nezaket-Farklılara saygı)