Ana Sayfa / İngilizce

İngilizce

Belirgin bir önyargıyla küçük yaş grubundaki çocuklara yabancı dil eğitiminin verim arz etmeyeceği görüşünün aksine çocuk gelişimci ve dil bilim uzmanları tarafından yapılan araştırmalar; erken yaşta yabancı dil öğrenmenin çocukların problem çözme becerilerine olumlu etkisinin olduğunu işaret ederek, dil öğrenen çocukların matematik, anadil ve sosyal bilgiler alanlarında hazırlanan standart testlerden yabancı dil dersi almayanlara oranla daha başarılı olduklarını göstermektedir.

Öğrencinin sosyalleşmesi, zihinsel gelişimine katkı sağlanması, özgüven oluşturması gibi yararlarının haricinde erken yaşta yabancı dil, çocuğun olayları algılamada sınırlarını genişletecek, farklı kültürleri tanıması yanında karşılaştırmalar yaparak kendi kültürünü daha iyi anlamasını sağlayacaktır. Hepsinden de öte doğru bir metotla sunulduğu takdirde yabancı dil öğrenimine ne kadar erken yaşta başlanırsa, öğrenme o kadar kolay ve doğal olacaktır.

Kurumumuzda İngilizce eğitim programı alanında deneyimli branş öğretmenimiz önderliğinde sınıf öğretmenleriyle işbirliği içerisinde hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu dersteki amacımız; öncelikli olarak çocuğa İngilizceyi sevdirmek ve ilerleyen zamanlarda yaşına da uygun olarak alacağı daha hacimli bir programın alt yapısını atarak öğrenme isteğini en üst düzeye çıkarmaktır.
Bu bilinçle okulumuzda İngilizce dersleri daha çok duyu organına hitap ederek öğrenmenin kalıcılığını sağlamak amacıyla zengin bir araç-gereç ve materyal yelpazesiyle öğrencilerin aktif kılındığı, eğlenceli bir ortamda gerçekleştirilmektedir.