Ana Sayfa / Müzik

Müzik

Müzik dersinde öğrencilerimize müzik dinleme alışkanlığı kazanmalarını, yapılan aktiviteler ile kendilerini rahat ifade edebilmelerini,  sanat yönü eğitilmiş nitelikli huzurlu ve mutlu bir toplum oluşturmayı müzik sevgisini aşılamayı,  hedefliyoruz.

Bütün çocuklar müziği sever. Çocuk hayata ilk gözünü açtığı andan itibaren sesle tanışır. Hatta bazı araştırmacılara göre çocuk anne karnındayken dışarıdan gelen seslerden etkilenebilir. Ritim ve sesi küçük yaşlardan itibaren kavrayabilir. Çocukluk döneminde müzik eğitimi çocukların davranışlarını geliştirmeye
yardım edecek özellikte olmalıdır. Okulumuzdaki müzik etkinlikleri de bu özellik göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır.

Çocuklar küçük yaşlardan itibaren kaliteli ve iyi bir müzikle eğitilirlerse daha sonraki dönemlerde kaliteli, iyi müziği seçebilen, kaliteli müziği seven ve müzikten doğru bir şekilde faydalanmasını bilen kişiler olarak yetişeceklerdir.

Bayramlar Anaokulu’ndaki müzik eğitiminin amacı; çocuğun duygusal, bilişsel, dil ve psiko-motor gelişimine yardımcı olmak, başka bir deyişle çocuğun duyduklarını, düşündüklerini ritim ve şarkılarla serbestçe ifade edebilmesini, çocuğun müzik kültürü ile tanışmasını ve müzik sevgisini kazanmasını sağlamaktır.