Ana Sayfa / Anaokulu İşleyişi

Anaokulu İşleyişi

Eğitim Saatlerimiz

• Anaokulumuz MEB’a bağlı hafta içi her gün sabah 07:00 akşam 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
  • Kurumumuzda tam gün hizmet verilmektedir.
  • Anaokulumuz müstakil binada olup, doğal gaz sistemi ile ısınmaktadır.
  • Sınıflarımızda ve bahçemizde özel kamera sistemi mevcuttur.
  • Psikolojik danışmanlık hizmetimiz vardır.
  • Öğretmenlerimiz alanında uzman, çocuk gelişimi ve eğitimi mezunu, deneyimli öğretmenlerdir.
  • Aylık bültenler de işlediğimiz dersleri görme imkanı bulacaksınız.
  • Rutin etkinliklerimizin yanı sıra branş derslerimiz arasında;
  • İngilizce, seramik, modern dans, bilgisayar, müzik,drama ve yüzme derslerimiz mevcuttur.
  • Yaş Gruplarımız 3-6 yaş öğrencilerimizin eğitilmesi, yaş grupları esasına göre yapılır. Çocuklarımıza kendi yaş seviyelerinin en üst düzeyinde, verim alabilecekleri eğitim verilir.
  • Eğitim Dönemimiz Eylül ayında başında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar devam eder. Temmuz ve ağustos aylarında uygulanan yaz okuluna katılım velimizin isteğine bağlıdır.

Tatil Uygulamalarımız

Anaokulumuz; resmi tatiller dışında haftanın 5 günü hizmet vermektedir. Temmuz-Ağustos aylarında yaz okulu yapılmaktadır.

Veli Görüşmelerimiz

Anaokullumuzda öğrencilerimiz ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak isteyen velilerimiz, önceden randevu alarak yönetici, uzman rehber ve öğretmenlerle görüşebilir. Gerekli görüldüğü hallerde okulumuz da velileri görüşmeye davet edebilir. Veli Toplantılarımız Anaokullumuzda eğitim öğretim yılı içerisinde 1 kez veli toplantısı, 1 kez bireysel görüşme yapılır.

Beslenme

Yeterli ve dengeli beslenmeyi ilke edinmiş olan okulumuz tarafından öğrencilerimizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için yemek hizmetleri; kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere günde üç öğün olarak kalite standartlarından vazgeçilmeden öğrencilerimize özenle sunulmaktadır. Zengin menülerimiz uzmanlar denetiminde ilgili tüm besin değerleri ve hijyenik koşullar göz önünde bulundurularak okulumuz bünyesinde hazırlanır.

Anaokulumuzda yemek listelerinin hazırlanmasında öğrencilerin gelişim ihtiyaçları göz önünde bulundurulmakta, mümkün olduğunca onların severek yiyeceği yemeklere öncelik verilmekle birlikte her çocuğun tadarak damak zevkini geliştirmeyi amaçlayan farklı yemek çeşitleri de hazırlanmaktadır. Çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi için beslenme listesinde (protein, süt ve süt ürünleri, karbonhidratlar ve vitaminlere) yer verilmeye çalışılmakta olup aylık yemek listeleri düzenli olarak velilerimize gönderilir.

Güvenlik

Anaokulumuz çocuklarımızın güvenliğine uygun olarak tertiplenmiş ve çocuklarımızın kullanacağı materyal ve oyuncaklar emniyet açısından yüksek standartlara göre özenle seçilmiştir. Güvenlik hizmeti teknolojiden de faydalanılarak en üst seviyede sizlere sunulmaktadır. İlgili yaşam alanı 24 saat gizli ve açık kamera sistemiyle takip edilmekte ve gece-gündüz olmak üzere iki ayrı personel tarafından da okulumuzun güvenliği sağlanmaktadır. Kamera kayıtları güvenlik açısından gerektiğinde tekrar izlenebilmek üzere arşivlenmektedir. Öğrencilerimiz anne babanın haricinde başka bir kişiye teslim edilmez. Veli tarafından gerekli görüldüğü zamanlarda öğrenciyi teslim almaya gelen kişinin kimlik bilgilerinin kontrolü ve onun öncesinde velinin okulumuza talimatı gerekmektedir

Kıyafet

Çocukların kıyafetleri ve ayakkabıları olabildiğince kullanışlı ve rahat olmalıdır. Tüm kıyafetlerinin üzerine adlarının yazılmaları gerekmektedir. Yüzme dersinin olduğu günlerde mayo, bone, havlu vb. giyecekleri yanlarında getirmeleri, dış gezilerde ve beden eğitimi derslerinde okul eşofmanını, resim derslerinde ise boya önlüklerini giymeleri zorunludur. Çocuklarımızın okula gelirken üzerlerinde herhangi bir takı veya değerli eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Sağlık

Anaokullumuzda gün içerisinde rahatsızlanan öğrenciye ilk müdahale tarafımızdan yapıldıktan sonra velimize haber verilir. Acil durumlarda okulumuz yakınındaki anlaşmalı olduğumuz özel hastaneye nakli gerçekleştirilir. Öğrencimizin kullanması gereken ilaçlar var ise “İlaç Takip Formu” doldurularak ilaç ile birlikte gönderilmelidir. Bilgi formu olmayan ilaçlar öğrenciye verilmez. Öğrencilerimizin bulaşıcı hastalığa yakalanması halinde okulun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler ışığında mevcut hastalık tüm velilere bildirilir. Öğrencimiz doktorundan tamamen iyileştiğine dair rapor alarak okula gönderilmelidir.

Doğum Günü Kutlamaları

Doğum Günü Kutlamaları  velilerimizin isteği üzerine aynı ay doğumlu çocuklar belirlenerek o ay içerisinde toplu olarak sınıflarında kutlanır.

Çevre Gezileri

İlk Yıllar Programı (PYP) doğrultusunda etkin öğrenmeyi sağlamak için sorgulama üniteleriyle bağlantılı olarak çevre inceleme ve kültür gezileri düzenlenir.

.